kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başkent Doğalgaz'ın devri için Global- Energaz ya peşin ya da 805 milyon doları peşin kalanı libor artı 3.5 faizle ödeyecek.

Global-Energaz'a, Başkent Doğalgaz'ı için iki seçenek

Olcay AYDİLEK ANKARA
Global Yatırım-Energaz, Başkent Doğalgaz AŞ'nin devri için gerekli olan 1 milyar 610 milyon doları ya peşin ödeyecek ya da yarısını peşin kalanını 1 yılda kapatacak. SABAH, Başkent Doğalgaz'ın ödeme planı ve Global Yatırım-Energaz'a devrinde izlenecek yönteme ilişkin bilgilere ulaştı. Buna göre Global Yatırım- Energaz'a, iki seçenekli bir ödeme planı sunuldu: Ödemenin, devir sözleşmesi imza tarihinde peşin olarak yapılması ilk seçenek. İhale bedelinin en az yarısının sözleşme sırasında ödenmesi, kalan tutarın yıllık libor artı yüzde 3.5 faizle 1 yıl içinde kapatılması ise ikinci seçeneği oluşturuyor. Global Yatırım-Energaz ortaklığının yakın çevresine, Başkent Doğalgaz için gerekli olan finansmanın hazır olduğunu belirttiği aktarıldı. Global Yatırım- Energaz'ın taksit seçeneğine yakın durduğu öğrenildi.

DEVİR 45 GÜN İÇİNDE
Başkent Doğalgaz'ın devri, sırasıyla Rekabet Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayını izleyen 45 gün içinde gerçekleştirilecek.