kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Destek sürdükçe, gençlerin kayağa ilgisi de artıyor.

Palandöken yeni şampiyonları müjdeledi

Cenk ERTEKİN /HABER MERKEZİ
2008 Türkiye Kayak Şampiyonası sona erdi. Birinciliği kazanan sporcular uluslararası şampiyonaya katılmaya hak kazanırken, yarışta hata yapıp madalya alamayan genç kayakçılar gözyaşlarına boğuldu..
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2008 Türkiye Kayak Şampiyonası, Erzurum Palandöken'de sona erdi. Üç gün süren yarışlarda altı kategoride 120 sporcu mücadele etti. Şampiyona ayrıca, 2011 yılında Erzurum Palandöken'de düzenlenecek Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın bir provası niteliğinde. Kategorilerinde birinci olan kayakçılar Bulgaristan'da yapılacak Uluslararası Kayak Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Birinci olan sporcular sevinçlerini coşkuyla kutlarken, dereceye giremeyen sporcular gözyaşlarını gizleyemedi. Özellikle 'çocuk' kategorisi yarışmacıları kötü skorlarını öğrendiklerinde dakikalarca gözyaşı döktü. Genç kayakçıları aileleri zorlukla teselli etti. Yarışmanın Genç 1 kategorisinde birinciliği Kars ilinden Levent Taş kazandı. Dokuz yaşından beri kayak yapan Taş, memur bir babanın oğlu. Kayak malzemelerini ve diğer kayak masraflarını zorlukla karşıladığını söyleyen genç sporcu, sponsorların desteği ile dünya çapında bir kayakçı olacağına inandığını söylüyor. Genç 1 kategorisinde Erzurumlu sporcular Bayram Seylan ikinciliği, Rıdvan Delikaya ise üçüncülüğü elde etti.

DESTEK SÜRECEK
Garanti Bonus Card, kayak sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve bu spor dalına gelecek vaat eden, başarılı isimler kazandırmak amacıyla her yıl Türkiye Kayak Şampiyonası'na büyük destek veriyor. Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge, Türkiye'de iyi bir geleceği olduğuna inandıkları kış sporlarının gelişimi için Granti Bonus Card'ın büyük bir yatırım yaptığını ve 2001 yılından beri 'Bonus No Master' yarışını organize ettiklerini söylüyor.
Haberin fotoğrafları