kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Soğan yahnisi

Kıymayı, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Küçük parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin. Sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.

MALZEMELER
* 500 gram kıyma
* Tuz, karabiber
* 1 kilo arpacık soğan
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça

Baklava
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. 15 tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip, üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip, soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. un
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 250 gr. tereyağı
* 250 gr. nişasta
* 250 gr. antepfıstığı
Şerbeti:
* 1 kg. şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu

Havuç çorbası
Havucu yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş havucu ve yağı bir tencereye koyun ve önce 1 dakika ardından unu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Sütü ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, karıştırın. Üzerine rende kaşar peyniri koyarak servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER
*
2 adet havuç
* 2 çorba kaşığı un v3 su bardağı süt
* 3 su bardağı et suyu
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, karabiber