kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kadayıf

Yağı eritin ve soğutun. Kadayıfı bir kaba alın ve üzerine yağı döküp, harmanlayın. Kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını bastırarak fırın tepsisine döşeyin. Üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı yine bastırarak cevizlerin üzerine döşeyin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kadayıf pişerken şerbetini hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker ve suyu koyun. 15 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı koyun ve karıştırın. Kadayıf ılınınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerini kapatın ve 4 saat dinlendirin. Kadayıfı dilimlere ayırın ve kaymakla birlikte servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr. kadayıf
* 125 gr. tereyağı
* 2 su bardağı ceviz
* 1 rulo kaymak

Şerbeti için:
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı vanilya