Makarnayı tuzlu, bol kaynar suda istediğiniz kıvamda haşlayıp, süzün. Mercanköşk, kabak, domates, biber, bezelye, maydanoz, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve yeşillik serperek sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket spagetti
* 1 adet küp doğranmış kabak
* 1 adet küp doğranmış domates
* 1 adet küp doğranmış biber
* 1 çorba kaşığı bezelye
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 19 Şubat 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/19/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.