Doğranmış soğanı yağda soteleyin, salçayı ilave edin. 1-2 kez çevirdikten sonra fasulyeleri ilave edin. 2 bardak su koyarak 10 dakika pişirin. Tahin, limon suyu, sarmısak ve tuzu ilave edin. Kıvamı koyu olursa bir kahve fincanı su ilave edin. Servis tabağına alın, zeytinyağı ile pul biberi ısıtın, üzerine dökün. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
* 1 su bardağı tahin
* 1 kahve fincanı limon suyu
* 1 kaşık salça
* 2 adet soğan
* 3 diş sarmısak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber
* Tuz
Yayın tarihi: 19 Şubat 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/19/gny/haber,83DB7B4A5368464CB1B762F14FB355E4.html
Tüm hakları saklıdır.