kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gençlere destek oluyor

- Oğlunuz da bir fotoğraf sanatçısı oldu. Nesiller arası çatışma yaşıyor musunuz?
- Birkaç yıl boyunca ortak konular üzerinde beraber çalıştık. Şimdi Guillaume'ın benimkinden tamamen bağımsız olarak yaptığı çalışmaları var. 'Pecheur d'Images' şirketinde ikimizin de ayrı koleksiyonları bulunuyor.

- İnternet sitenizde 400 binin üzerinde fotoğraf var. Farklı sanatçıların çalışmalarını da bu adreste topluyorsunuz. Bunun seçimini nasıl yapıyorsunuz?
- Aslında bu internet sitesinde gördüklerimiz benim basımevimde, tanınmış ya da daha az tanınmış fotoğrafçıların fotoğraflarının sanal dünyaya aktarılmış hali. İlk başta, sadece tanıdığım ve beğendiğim fotoğrafçıların fotoğraflarını yayınlamak istemiştim. Ama şimdi seçimlerim daha açık görüşlü, beğendiğim tüm fotoğrafları yayınlıyorum. Galerilerimizde birçok popüler imgeye (herkesin anlayabileceği tarzda) yer veriyoruz, ayrıca Guillaume'a ve bana ait kişisel koleksiyonlara da yer veriyoruz. Ancak bu koleksiyonlar amatör sanatçılar tarafından anlaşılabilirler çünkü bunlar diğerlerine göre daha çok detay içeren ve basımı tasdikli fotoğraflardır.

- Gelecek ile ilgili planlarınız neler? İstanbul'daki gibi galerinizi çoğaltmayı düşünüyor musunuz?
- Bugün şirketimde 44 çalışan var ve biz, benim ve Guillaume'ın çalışmalarını baz alarak yeni ürünlere yeni fikirler getirmek için çalışıyoruz. Birçok galeri açmayı planlıyoruz. 2008'de iki kitap daha piyasaya çıkacak ve böylece 20 yılda 50 esere ulaşmış olacağız.