kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Deniz kokulu yazarlar

Onlar denizcilikleriyle olduğu kadar yazarlıklarıyla da adlarından söz ettiriyor... Ülkemizin tanınmış deniz edebiyatı yazarları, bu yılki Avrasya Boat Show'da bir araya geliyor..
CNR Expo'da bu yıl ikinci kez düzenlenen Avrasya Boat Show'da deniz kokulu kitapların yazarları, SABAH'ın standında okurlarıyla buluşuyor. Her gün bir yazarın katılacağı bu büyük buluşmalarda aynı zamanda hepsi usta birer denizci olan yazarlar, deniz ve denizcilikle ilgili deneyimlerini paylaşacak ve deniz anıları ile ilgili kitaplarını imzalayacak.

Söyleşi ve imza günlerine katılacak yazarlar:

Oktay Sönmez: Uzun yıllar uzak yol gemilerinde kaptanlık yaptıktan sonra deniz ve denizcilikle ilgili şiir, roman, anı ve kaynak kitaplar yazdı. Türkiye'nin denizle ilgili en çok kitap yayınlayan yazarlarından biri. Usta denizcinin romanları kadar şiirleri de beğeniliyor. Sönmez bugün saat 14.00'de okurlarıyla buluşacak.

Yücel Köyağasıoğlu: Usta denizci, tekne tasarım ve yapımcısı. Aynı zamanda deneyimli bir denizcilik hocası olan Köyağasıoğlu, fuarda Ataköy Marina Yat Kulübü yayınlarından çıkan yeni kitabı İstanbul Kotraları'nı imzalayacak... Yarın saat 14.00'te kendisiyle tanışabilirsiniz.

Prof. Dr. Eralp Akkoyunlu: Kendi yaptığı 'Yosun' adlı tekneyle dünyayı dolaşan usta denizci, fuarda Deniz Çingenesi adlı kitabının ilk tanıtımını yapacak. Akkoyunlu salı günü 14.00'te okurlarıyla buluşacak.

Turgay Noyan: SABAH gazetesi denizcilik editörü Noyan, 40 yılı aşkın denizcilik yaşamının tecrübelerini okurlarıyla paylaşacak. Denizcilik ile ilgili yazı ve hikâyelerinin dışında amatör denizciliğimizin gelişmesi için verdiği uğraşlarla da tanınan ve yat dergisi Naviga'nın yaratıcısı olan Noyan, Denizden Gelen Adam adlı kitabının dışında yüzlerce denizcilik makalesinin de yazarı. Noyan, perşembe günü saat 14.00'te okurlarıyla buluşacak.

Haldun Sevel: Denizlerin büyük yazarı olarak tanınıyor... Aynı zamanda usta bir denizci, ressam ve ünlü çizgi roman Ustura Kemal'in yaratıcısı Sevel, Böyledir Denizler Ülkesinde Yaşamak adlı kitabını imzalayacak. Sevel, çarşamba günü saat 14.00'te fuarda olacak.

Hülya Leigh: Okyanus ötesine yaptığı yolculuğu, yelkenle seyahat yapan ilk Türk kadın yazarı olarak kitaba dönüştürdü. Kendi kitabı Okyanusta Bir Türk Kızı'ndan sonra Türk denizcilik literatürüne kazandırdığı Tanrının Terk Ettiği Deniz ve Avucumdaki Dünya adlı eserler de çok satanlar arasında. 22 Şubat, saat 14.00'te kendisiyle tanışma imkânı bulabilirsiniz.

Çetin Kent: Genç amatör denizci Kent, yeni neslin en kuvvetli kalemi olarak gösteriliyor. Sarıldım Minik Teknemin Halatına adlı kitabı üçüncü baskısını yapan Kent, 23 Şubat'ta saat 14.00'te fuarda olacak.
Haberin fotoğrafları