kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hünkar tacı

Fırını orta derecede ısıtın. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, süt ve baharatla birlikte yoğurup, halka haline getirin ve 30 cm. çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirin. Ortasını patates püresini alacak kadar açık bırakın. Fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, dibinde birikmiş olan et suyunu kaşıkla alın ve halkanın ortasını patates püresi ile doldurun. Peynir dilimlerini pürenin üzerine koyun. Tekrar fırına verin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin. Yeşil sebzeleri tereyağ ile yağlayıp, halkanın etrafını süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

*
500 gr. kıyma

* 3 dilim bayat ekmek içi

* 1/2 bardak süt

* 1 çay kaşığı tuz

* 2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

* 3 çorba kaşığı ketçap

* 2 bardak patates püresi

* İnce kaşar peyniri dilimleri

* 1 ufak kutu konserve bezelye veya fasulye (pişirilip süzülmüş)

* Tereyağı