kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türbanda taşra endişesi giderilmeli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında türban düzenlemesinin "kangren" haline gelmiş sorunun çözümü için hazırlandığını yineledi. MHP ile AKP'nin arasında "bu yoldan dönülmeyeceği" hakkında bir taahhütname imzalandığı iddiasını yalanlayan Bahçeli, imzaların YÖK Kanunu 17'nci maddede yapılacak değişikliğin liderlere sunulmak amacıyla atıldığını söyledi. Başı açık öğrencilerin özellikle taşra üniversitelerinde yoğun bir baskı altında kalacakları endişesinin yok sayılamayacağını söyleyen Bahçeli, "Bu kesimlerin kaygılarının giderilmesi bir zorunluluktur" dedi. 40 yıllık siyasi tecrübesiyle Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Laiklik istismarcılarının hedefi MHP'dir. Partimizin iradesine ipotek koymaya yeltenen zihniyetlerin sözde 'mektup' adı altında başlattıkları karalama MHP'de yankı bulmayacaktır."

MHP ÇELİK HALAT'
Türkiye'nin, Anıtkabir'in bulunduğu Anıttepe ve Kocatepe Camisi'nin bulunduğu Kocatepe üzerinde sembolleştiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi: "MHP, bu değerler arasındaki rabıta ve bağın kopartılmasına asla izin vermeyen duruşu ile Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş, çelikten bir halattır" dedi.

İLHAN SELÇUK'A YANIT
Bahçeli, seçimde destek veren, ancak türbanla ilgili eleştiren Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk'u kastederek şöyle konuştu: "Bugün partimizin siyasal hamlelerine kısır dünyalarında anlam veremeyerek, kendilerince hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade edenleri, kurguladıkları karanlık tezgahlardan uzak durmaya, kurdukları sanal dünyadan uyanmaya davet ediyoruz" dedi.