Ciğerin zarlarını soyup bolca yıkayın. Suda haşlayıp, süzün. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyun. Kızınca soğanı ilave edin ve 1-2 kez çevirin. Ciğerleri ekleyin. Rengi dönene kadar kavurun. 2.5 bardak su ve defne yaprağını ilave edin. Kaynayınca pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine bol karabiber serpin. Tuzunu koyup harmanlayın.
MALZEMELER
* 2.5 su bardağı pirinç
* 500 gram karaciğer (koyun ciğeri)
* 1 soğan rendesi
* 2 kaşık yağ
* Tuz
* Karabiber
* 2.5 bardak su
* 1 adet defne yaprağı
Yayın tarihi: 3 Şubat 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/03/gny/haber,A8800FF89B7E4854B851E3C5224C2F39.html
Tüm hakları saklıdır.