kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tahinli buse

AYŞE TÜTER
AYŞE TÜTER
İLİŞKİLİ HABERLER
Tahinli buse
Şekerle yumurtayı 5 dakika boyunca çırpın. Diğer malzemeleri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış bir kaba dökün. 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti kaynatın ve soğutun. Tepsi ılıkken soğuk şerbeti üzerine dökün. Sonra üzerini kapatarak tam 4 saat bekletin. Üzerine 1 su bardağı tahin gezdirin. Süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

*
1 su bardağı irmik

* 1 su bardağı tahin

* 1/2 su bardağı süt

* 2 yumurta

* 1/2 bardak şeker

* 1/2 bardak sıvıyağ

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

Şurubu:

*
2.5 bardak şeker

* 3 su bardağı su

* 1/2 adet limonun suyu