kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kilyos Kısırkaya’da kurulan köy şimdi moloz yığınına dönmüş durumda.

İlgisizlik 'Ulak'ın köyünü yerle bir etti!

Mehmet ÇALIŞKAN
Geçtiğimiz günlerde gösterime giren Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği 'Ulak' filminin yapımcısı Şükrü Avşar Kültür Bakanlığı'na kırgın! Avşar, hikayenin geçtiği ve film için özel olarak 14 haftada inşa edilen köyü, Kültür Bakanlığı'nın ilgisizliği nedeniyle yıkmaya karar verdiğini söyledi. "Benim ve Çağan Irmak'ın niyeti, köyü gerçeğiyle birebir yaparak, izleyiciye hiçbir şekilde görüntü falsosu vermemekti" diyen Avşar şunları anlattı:

HİBE EDEMEDİK
"Film için en çok zaman ve para harcanan kısım bu köyün inşası oldu. Köyün içindeki evler, insanların gidip içinde yaşayabileceği kadar kaliteli yapıldı. Yollar için de büyük özen gösterildi. Köy için 36 bina, kuyular, çeşmeler ve yollar yapıldı. Köyün inşaatı için yaklaşık 1 milyon dolar harcandı. Çekimler bittikten sonra köyü film platosu haline getirip sinemacılara kiralanabileceğini düşündüm ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na hibe etmek istedim. Ne var ki birkaç görüşmeden sonra teklifimize ilgi duyulmadığını anlayınca yıkım kararı aldık."

MUHTARLIĞA KİRA ÖDEDİK
Avşar, Bakanlık'tan net bir cevap alamadığını, kendisine sadece "Böyle bir hibe mevzuatta yer almıyor" dendiğini söyledi. Avşar, Kilyos Kısırkaya'da kurulan köyün arazisinin İl Tarım Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz Avşar Film olarak Kısırkaya Muhtarlığı'na, aylık bin 500 YTL kira ödedik."

EFSANEVİ BİRKÖY YARATILDI
'Ulak'ın genel sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler, seneryodaki efsanevi köyü yaratmak için onlarca kişiden oluşan ekibiyle günlerce çalıştı. Sonuçta ortaya bambaşka bir köy çıktı.

ZAMANSIZ VE MEKANSIZ FİLM
'Ulak' filmi,oyuncu kadrosunun yanı sıra zamansız ve mekansız hikayesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Filmin başrollerini Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler, Hümeyra, Şerif Sezer ve Selda Özer paylaştı'.
Haberin fotoğrafları