Tarhana 1 bardak suyla ıslatılır ve bir saat bekletilir. Tencereye beş bardak su konur, kaynayınca yavaş yavaş tencereye aktarılır. Top top olmaması için sürekli olarak karıştırılır. 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Köfteler tereyağında kızartılır, çorbanın üzerine dökülür, nane serpilip servis yapılır.
MALZEMELER
* 100 gram kıymadan yapılmış köfte
* 4 çorba kaşığı tarhana
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 5 bardak su
* 1 çorba kaşığı kuru nane
Batırık Bulgur ıslatılıp tuz, soğan, biber salçası, kimyon, pul biber ve karabiber ile yoğrulur. İçine 1 su bardağı tahin eklenir. Susam ve yer fıstığı ayrı ayrı kavrulur. Bulgura ilave edilir, yoğurmaya devam edilir. Domates, salatalık, lahana, nane, maydanoz eklenir. Yapılan karışım çiğ köfte gibi sıkılır, köftelerin yarısı çorba olarak ikram edilmek üzere sıkılmaz. Bu yöresel yemeğin özelliği ayrılan köftelere limon suyu ve bir bardak su ilave edilerek çorba gibi içilmesidir.
MALZEMELER
* 1 su bardağı yer fıstığı
* 1 su bardağı susam
* 3 adet ince doğranmış domates
* 1 su bardağı tahin
* 3 ince doğranmış salatalık
* 3 su bardağı köftelik bulgur
* Tuz
* karabiber
* Kimyon
* Kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı lahana (İnce doğranmış, tuzlanmış, suyu sıkılmış)
* 1 su bardağı nane, maydanoz
* 2 kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Bir miktar limonun suyu veya nar ekşisi
Tahin helva pastası Servis tabağına kağıt helvalardan birini yerleştirin. Üzerine eritilmiş tahin helvadan sürün. İkinci kağıt helvayı koyun. Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kakaolu fındık kremasını ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar eritin. Pastanın tam ortasına dökerek her tarafını kaplayın. Bir gece dolapta bekletin. Fıstıklı krokanla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 4 adet kağıt helva
* 200 gr. kakaolu tahin helvası
* 1 paket kakaolu fındık kreması
* 1 paket fıstıklı krokan
* 1 çay bardağı su
* 1 çay bardağı su ile helvayı kısık ateşte beş dakika pişirin.
* Ateşten alıp soğutun.
Yayın tarihi: 31 Ocak 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/31/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.