Soğanı yemeklik doğrayın. İçine ayva rendeleyin. Kesme şeker, tuz, karabiber, nane ve yağın yarısını, 1 saat sıcak suda bekletilmiş ve yıkanmış pirinçle iyice karıştırın. Yaprakları bol suda yıkayın ve haşlayın. Hazırlanan içten bir çorba kaşığı dolusu koyarak sarın. Dolmaları bir tepsiye dizin. Üzerine kalan yağı gezdirin, 2 bardak su koyun. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın, üzerine 1 su bardağı tahin gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 250 gr. asma yaprağı
* 2 adet ayva
* 1 su bardağı tahin
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet kesme şeker
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı nane
* 500 gr. soğan
Yayın tarihi: 29 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/29/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.