kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Alman pastası

Margarini eritip soğutun. Ilık su ve süt ile mayayı eritin, dinlendirip hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, mahlep ve şekeri koyun, un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın. Üzerini örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölün, yuvarlaklar yapıp yağlanmış tepsiye koyun, 20 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca ikiye kesin. Parçaların üzerine kakaolu fındık kreması sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Üzerine bolca pudraşekeri serpin. Fındık kremasını eriterek üzerine gezdirin.

MALZEMELER 12 kişilik
*
175 gr. margarin

* 4 yumurta

* 1 tatlı kaşığı mahlep

* Kibrit kutusu kadar yaş maya

* 1 su bardağı su süt karışımı (ılık)

* 1 kutu kakaolu fındık kreması

* 750 gr. un

* 1 su bardağı şeker