Soğanları rendeleyin, iki kaşık yağla soteleyin. Bir çay bardağı su koyun, soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Başka bir kapta kıyma, tuz, karabiber, soğan rendesi, ufalanmış ekmek içi ve bir yumurtayı yoğurun. Yuvarlak, büyükçe köfteler yapın. Daha sonra una bulayın, yağda kızartın. Soğanların üzerine dizin. Kalan iki yumurtayı çırpın. İçine bir çorba kaşığı sirke ilave edin ve soğanlı köftelerin üzerine dökün. Kapağını kapatın, kısık ateşte, yumurtaların beyazı katılaşıncaya kadar pişirin. Üzerine kuru nane serperek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 500 gr. kıyma
* 2 adet rendelenmiş soğan
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yumurta (köftenin içine koymak için)
* 3 adet yumurta (yemeğin üzerine koymak için)
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı nane
* 1/2 su bardağı un
Yayın tarihi: 8 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/08/gny/haber,AB4C8FCC00E145B68BD78B21C38A8F53.html
Tüm hakları saklıdır.