Kıyma, tuz ve soğanı yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. 4 bardak et suyunu bir tencerede kaynatın. İçine haşlanmış nohudu koyun. Yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Tencereye yavaş yavaş ilave edin. Köfteleri bir kaşık margarinle ayrı bir tavada kızartın. Pazıları çok ince kıyın. Köftelerle beraber çorbaya ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp, kaselere alın. 1 kaşık margarini kızdırın, içine kırmızı biber ve nane koyun, karıştırarak çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 100 gr. kıyma
* 1 soğan rendesi
* Tuz
* Karabiber
Sos:
* 500 gr. yoğurt
* 4 bardak et suyu
* 1 kase pişmiş nohut
* 1 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* Tuz
* 3 dal pazı
Yayın tarihi: 28 Aralık 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/28/gny/haber,16ECFE3414894795A0CDC5FE1BCBB44B.html
Tüm hakları saklıdır.