Tarnaha 1 bardak suyla ıslatılır ve bir saat bekletilir. Tencere 5 bardak su konur, kaynayınca yavaş yavaş tencereye aktarılır. Karıştıra karıştıra top top olmasına özen gösterilir, 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Köfteler tereyağında kızartılır, çorbanın üzerine dökülür, nane serpilip servis yapılır
MALZEMELER
* 100 gram kıymadan yapılmış köfte
* 4 çorba kaşığı tarhana
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 5 bardak su
* 1 çorba kaşığı kuru nane
Mantolu pastacık Şekerle yumurtaları koyu ayran kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü, margarin, kabartma tozu, aldığı kadar un ile koyu kıvamda bir kek yapılır. Kağıt kek kalıpları tepsiye dizilir. İçlerine birer çorba kaşığı hamur konup önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca kağıtlardan çıkarılıp, servis tabağına dizilir ve üzerine 1 su bardağı çilek reçeli gezdirilip, servis yapılır.
MALZEMELER
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* 125 gr. margarin
* 1 su bardağı çilek reçeli
Batırık Batırık Bulgur ıslatılıp tuz, soğan, biber salçası, kimyon, pul biber ve karabiber ile yoğrulur. İçine 1 su bardağı tahin eklenir. Susam ve yer fıstığı ayrı ayrı kavrulur. Bulgura ilave edilir, yoğurmaya devam edilir. Domates, salatalık, lahana, nane, maydanoz eklenir. Yapılan karışım çiğ köfte gibi sıkılır, köftelerin yarısı çorba olarak ikram edilmek üzere sıkılmaz. Yemeğin özelliği ayrılan köftelere limon suyu ve bir bardak su ilave edilerek çorba gibi içilmesidir.
MALZEMELER
* 1 su bardağı yer fıstığı
* 1 su bardağı susam
* 3 adet ince doğranmış domates
* 1 su bardağı tahin
* 3 ince doğranmış salatalık
* 3 su bardağı köftelik bulgur
* Tuz
* karabiber
* kimyon
* kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı lahana
* 1 su bardağı nane, maydanoz
* 2 kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Bir miktar limonun suyu veya nar ekşisi
Yayın tarihi: 30 Aralık 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/30/gny/haber,092D463DA6F1411499F08B663E614545.html
Tüm hakları saklıdır.