Pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin, iyice yıkayıp süzün. Tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun. İki bardak su ilave edin. Kaynayınca tuz, havuç ve pirinci koyup, karıştırın. Ocağın altını kısarak 10 dakika pişirin. Diğer tarafta bir kaşık sıvıyağ ile bademleri kızartın. Pilavın üstüne kızarmış bademler ve portakal kabuğu rendesini koyun, karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş)
* 1 küçük havuç
* 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz
Yayın tarihi: 8 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/08/gny/haber,7A2AE42050ED4333AE19E9D1E8664AC3.html
Tüm hakları saklıdır.