kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ANNE VE YAVRUYU KANGAL KOVALADI... Dağönü köyü yakınlarında bulunan santraldeki İşçiler, anne ayı ve yavrusunu, kangal köpeğin yardımıyla uzaklaştırdıklarını söyledi.

Trabzon'da aç ayılar işçileri fena korkuttu

Adnan RAMOĞLU SABAH
Kar yüzünden aç kalan bir ayı ve yavrusu, yiyecek için 13 işçinin mahsur kaldığı santral şantiyesini ziyaret etti..
Trabzon'da, kışın geç gelmesi nedeniyle mevsimi şaşırıp kış uykusuna yatmayan ve aniden yağan kar nedeniyle aç kalan bir ayı ve yavrusu, hidroelektrik santralinin şantiyesine indi. Trabzon'un Dağönü köyü yakınlarında bin 700 metre yükseklikte inşaa edilen santral şantiyesinin yolu, bölgede bir haftadır süren kar yağışı nedeniyle kapalıydı. Yaklaşık 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle santralde mahsur kalan 13 işçi, karşılarında ayıları görünce şoke oldu. Santral personeline yemek götüren Habip Kocabıyık, işçilerin kaldığı şantiyede bulunan kangal köpeğinin de yardımıyla ayıları uzaklaştırdı.

YİYECEK BIRAKACAĞIZ
Anne ayı, yavrusunu da alıp ormana kaçtı. Daha önce, bölgede kar yağışının ekimde başladığını, ayıların da bu dönemde kış uykusuna yattığını anlatan Kocabıyık, "Aniden bastıran kar nedeniyle ormandaki diğer hayvanlar gibi ayılar da yiyecek sıkıntısı çekmeye başladı. Bu nedenle şantiyeye kadar gelmişler. Bu dağlarda bol miktarda geyik ve yaban keçisi de var. Şantiye olarak, artık vahşi hayvanlar için uygun yerlere yiyecek bırakacağız" dedi.
Haberin fotoğrafları