Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletip bolca yıkayın ve süzün. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Tencereye küp şeklinde doğranmış soğan ve zeytinyağını koyup, kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin ve kısık ateşte soteleyin. Üzerini örtecek kadar su koyun. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye 2 su bardağı su daha ilave edin. Pirinçleri koyun. Bir kere karıştırıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın, üzerine kağıt havlu örtüp, 20 dakika dinlendirin.
MALZEMELER 6 kişilik* 10 tane yeşil fasulye
* 1 soğan
* 1 domates
* 2 su bardağı pirinç
* 4 su bardağı su
Yayın tarihi: 9 Aralık 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/09/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.