kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kısır

Öncelikle bulguru ayıklayıp, bir kaba koyun. Üzerine sıcak su döküp, kabın kapağını kapatın. Kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekletin. Maydanoz ve taze soğanı iyice yıkayıp ince ince kıyın. Domatesi, salatalığı ve yeşil biberi çok küçük olarak doğrayın. Lahanayı ve havucu rendeleyin. Kabaran bulgura bir çorba kaşığı salça ilave edip, karıştırarak yedirin. Hazırladığınız malzemeyi bulgura ekleyip harmanlayın. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve pul biberi ilave edip, karıştırın. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını dizip, üzerine kısırı yayın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

MALZEMELER 10 kişilik
*
2 su bardağı ince bulgur

* 2 adet domates

* 1 adet kıvırcık salata

* 1 adet salatalık

* 2 adet yeşil biber

* 1 demet maydanoz

* 1 demet taze soğan

* 1 adet kırmızı lahana (küçük)

* 1 adet havuç (küçük)

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası

* 1 limonun suyu

* 2 su bardağı sıcak su

* Tuz, kırmızı pul biber