Siyah horoz logolu Chianti şaraplarını Türkiye'de tattıran 'Pastarito Restaurant', geçtiğimiz günlerde bu markanın yer aldığı en büyük şarap koleksiyonuna sahip olan Franco Bruni'yi ağırladı. Bruni, Chianti şaraplarının yer aldığı dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip. Bir de şarap müzesi var. Pastarito'nun açılışı sırasında Bruni'yi davet etmeyi planlayan Ebru Keser Erda, tesadüfen kendisinin İstanbul'a geldiğini öğrenir. Böylece Erda ve ekibi, Bruni'yi ağırlar. Asıl mesleği diş teknisyenliği olan Bruni, Chianti'de her yıl küçük şarap üreticilerinin ürünlerini satın alır. Bu alışveriş ilk olarak 1955'te başlar. Zaman içinde 18-20 bin adet Chianti marka şarap çeşidine sahip olan Bruni, 2000'de koleksiyonu büyütmeyi bırakır. Şarabın her yıl farklı tadlara sahip olması gerektiğini söyleyen Bruni, "Her mevsim aynı tadı almak istemem. İklimin üzüme farklı tatlar katması şaraba da yansımalı. Yoksa fabrikasyon olur" diyor.
Yayın tarihi: 15 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/15/gny/haber,846B483B80D24F4D80CCD3F51CD3692A.html
Tüm hakları saklıdır.