Soğan, kalp krizi riskini azaltıyor
İngiliz bilim adamlarına göre, kalp hastalıklarından kurtulmanın yolu soğan yemekten geçiyor. Araştırmada, "flavonoid" içerikli besinlerin alınması tavsiye edildi. Bu madde içindeki "quercetin" adlı bileşiğin vücut tarafından yakılmasının ardından belirli başka bileşikler ortaya çıkıyor. Bu bileşikler de kalbe giden damarların tıkanmasına neden olan hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Bu madde soğan dışında elma ve çayda da bulunuyor.
Yayın tarihi: 5 Kasım 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/05//haber,ED558FCB4E82413CB170B49B986CA8AB.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.