Ihlamur tüm dertlere deva!
Doktorların soğuk kış günlerinde tüketilmesini önerdiği besinler arasında ıhlamur başı çekiyor. Ihlamur özellikle mide sorunu olanlara iyi geliyor. İçinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunan ıhlamur, tek başına kaynatılıp içildiğinde hazmı kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra ıhlamuru içine biraz kekik, nane ve rezene katarak kaynatıp içtiğinizde hem mide yanmalarına, hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi geliyor. Uzmanlar, az miktarda karanfille tüketildiğinde ıhlamurun sakinleştirici bir etkisinin de olduğunu belirtiyor. Ihlamur, grip ve nezle gibi hastalıklar sırasında tüketildiğinde ise terlemeyi sağlıyor ve vücudun direncini arttırarak bu hastalıkların tedavisine yardımcı oluyor.
Yayın tarihi: 5 Kasım 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/05/gny/haber,FACE8FB371804220BDC7AD6C3799A836.html
Tüm hakları saklıdır.