Patlıcanları ateşte közleyip, ayıkladıktan sonra 10 dakika limonlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkartıp suyunu süzdükten sonra bir tahta üzerinde kıyın. Bir tencereye yağ ve unu koyup, hafifçe kavurduktan sonra patlıcanları ilave edin. Karıştırarak yavaş yavaş sütü katın. Ezerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı ve sarmısağı bir çorba kaşığı yağla kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip, etlerin rengi dönene kadar kavurun. Küçük küçük doğradığınız domatesleri, nane, karabiber ve defne yaprağıyla ete ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Beğendiyi tuz ve muskatla tatlandırın. Servis tabağına beğendiyi alıp, ortasını havuz gibi açın, hazırladığınız eti koyup, sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. patlıcan
* 1,5 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 500 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu eti
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı muskat
* Tuz, nane
* 1/2 limonun suyu
Yayın tarihi: 2 Kasım 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/02/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.