Bir tencereye 5 bardak suyu koyup, kaynatın. Kaynayınca içine sirkeyi ekleyin. Kaynayan suyun içine yumurtaları teker teker kırıp, pişirin (Yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir.) Yumurtalar pişince servis tabağına alın. Bir tasın içerisinde yoğurdu, dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırın. Yumurtaların üzerine sarmısaklı yoğurt döküp, kırmızı biberle kızdırılmış yağı gezdirin. Nane serperek servis yapın.
Malzemeler
8 Kişilik* 6 adet yumurta
* 250 gr. yoğurt
* 3 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı nane
* 5 su bardağı su
* Tuz
Yayın tarihi: 1 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/01/gny/haber,B2330951C9884C5A874AB5E56AF4C9B2.html
Tüm hakları saklıdır.