Bamyaları ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzgece alın. Bir tencereye yağı, yemeklik doğradığınız soğanı ve eti koyup, kavurun. Rendelediğiniz domatesi de salçayla beraber ilave edip, biraz çevirin. Bir su bardağı su ilavesiyle, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bamyaları, limon suyunu tuzla beraber koyun. Bir defa karıştırdıktan sonra kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER 4 kişilik
* 250 gr. kuşbaşı et
* 500 gr. bamya
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 adet kuru soğan
* 2 çorba kaşığı yağ
* 1 adet limon suyu
* Tuz
Yayın tarihi: 29 Ekim 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/29/gny/haber,C70E9DD1EC9D43138331AB90CC79BB48.html
Tüm hakları saklıdır.