kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Etli bamya

Bamyaları ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzgece alın. Bir tencereye yağı, yemeklik doğradığınız soğanı ve eti koyup, kavurun. Rendelediğiniz domatesi de salçayla beraber ilave edip, biraz çevirin. Bir su bardağı su ilavesiyle, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bamyaları, limon suyunu tuzla beraber koyun. Bir defa karıştırdıktan sonra kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER 4 kişilik
*
250 gr. kuşbaşı et

* 500 gr. bamya

* 2 adet domates

* 1 çorba kaşığı domates salçası

* 2 adet kuru soğan

* 2 çorba kaşığı yağ

* 1 adet limon suyu

* Tuz