kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Antalya usulü piyaz

İlk olarak kuru soğanı halka halka doğrayıp, tuzla ovun. Maydanozu, taze soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayın. Daha önce haşladığınız fasulyeyi ikiye ayırın. Bir yarısına maydanozu, taze soğan ve sarmısak ile ovduğunuz kuru soğanı ilave edin. Biraz tuz ve yağ ekleyip, harmanlayın. Fasulyenin diğer yarısını robottan geçirin. Tahini, dövdüğünüz sarmısağı ve limon suyunu da ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız piyazın üstüne bu fasulyeli sosu dökün. Kalan yağı, sirkeyi ve karabiberi çırpıp, üzerine gezdirin. Zeytin ve yumurtayla süsleyip, üzerine pul biber serpin ve servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı haşlanmış fasulye

* 1 çay bardağı tahin

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1 demet taze soğan

* 1 demet taze sarmısak

* 1/2 demet maydanoz

* 1 adet kuru soğan

* 1 limonun suyu

* 2 çorba kaşığı sirke

* 2 diş sarmısak

* Tuz

* Karabiber