kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Hamsili pilav
Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp, fileto şeklinde hazırladıktan sonra yıkayıp, süzün. Bir tencerenin içine yemeklik doğradığınız soğanı, fıstığı ve yağı koyup, kavurun. İki su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya bırakın. Daha önceden ayıklayıp bir saat suda beklettikten sonra unu gidinceye kadar yıkadığınız pirinci tencereye ilave edin. Defne yaprağını, kuş üzmünü, şekeri ve tuzu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir süre demlendirdiğiniz pilavın içine baharatları, naneyi, ince ince kıydığınız dereotunu ve bir yumurtayı ekleyip, harmanlayın. Hamsileri bir tepsiye, derileri alta gelecek biçimde dizin. Balıkların üzerine bir kaşıkla pilavı yayın. Kalan balıkları derileri üste gelecek şekilde pilavın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip, limon dilimleri ile servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 kg. hamsi
* 1 adet soğan
* 1 adet defne yaprağı
* 5 adet tane karabiber
* 1/2 demet dereotu
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı nane
* 1 adet kesme şeker
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* Tuz