İşkembeyi 1 limon sıktığınız sıcak suda 2 saat beklettikten sonra kazıyarak bolca yıkayın. Daha sonra düdüklü tencereye bol su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz işkembeyi çıkartıp, et tahtasında küçük küçük doğrayın. Bir tasın içinde unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, bir limon suyunu iyice çırpın. Üzerine işkembenin suyundan ilave ederek ılıtarak terbiyeyi hazırlayın. Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna, önceden ılıtarak hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Etleri de ekleyip, 15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Dövülmüş sarmısak ve sirkeyle hazırladığınız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 1 kg. işkembe (koyun)
* 2 adet yumurta
* 2 adet limon
* 3 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 16 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/16/gny/haber,A5CAB682BF4D449F8D63C7B23299399B.html
Tüm hakları saklıdır.