Malzemeler
* 1 su bardağı mısır unu
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı tulum peyniri
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Suyu tencereye koyup kaynatın ve mısır unu ilave ederek hamur yapın. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin. Ceviz ile tulum peynirini harmanlayıp, tabağın altına yarısını yayın. Hamuru bir kaşık yardımıyla küçük parçalara ayırıp, tabaktaki harcın üzerine dizin. Üzerine tekrar harç döktükten sonra tereyağını eritip üzerine gezdirin.
Patatesli börek Malzemeler
* 1 yufka
* 2 patates
* 1 kahve fincanı süt
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Patatesleri haşlayıp, sıcakken ezin. Yumurta sarısını, rendelenmiş kaşar peynirini, sütü koyup, karıştırın. Yufkayı ikiye bölün ve üstüne yumurta akını sürün. Patatesleri koyup, rulo şeklinde sarın. 10 cm. uzunluğunda kestikten sonra kızartın.
Yayın tarihi: 14 Ekim 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/14/gny/haber,BEEDA766C3004B1C9FA952064283EF65.html
Tüm hakları saklıdır.