Öncelikle soğanları ayıklayıp, yıkayın. Bir tencereye yağı, eti ve soğanları koyup, renkleri dönene kadar kavurun. Defne yaprağı ve tane karabiberi ilave edin. Yemeği kısık ateşe alın, iki su bardağı su ilave edin ve 1,5 saat pişirin. Pişmesine yakın tuzunu da ekleyip, soğanların dağılmamasına dikkat ederek karıştırın. Ocaktan indirdikten sonra üzerine sirkeyi gezdirin. Sade pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 6kişilik
* 1 kg. koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 1 kg. arpacık soğanı
* 2 adet defne yaprağı
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* Nane
* Karabiber
Yayın tarihi: 24 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/24/gny/haber,122BC385DFD5447EB6E520B862B699A3.html
Tüm hakları saklıdır.