Baklayı geceden ıslatın. Ertesi gün iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. İçine yemeklik doğradığınız soğanı, şekeri, tuzu ve yağı ilave edip, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Baklalar yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirdikten sonra süzgeçten geçirin. Dikdörtgen şeklinde bir çukur kaba döküp, donmasını bekleyin. Donduktan sonra dilim dilim kesip, üzerine bol miktarda kıyılmış dereotu serpin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, limon suyuyla birlikte servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik*
500 gr. kuru bakla
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet dereotu
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
Yayın tarihi: 24 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/24/gny/haber,54BD907E10B04D989E88C7D6033AFC2C.html
Tüm hakları saklıdır.