kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Fava

Baklayı geceden ıslatın. Ertesi gün iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. İçine yemeklik doğradığınız soğanı, şekeri, tuzu ve yağı ilave edip, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Baklalar yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirdikten sonra süzgeçten geçirin. Dikdörtgen şeklinde bir çukur kaba döküp, donmasını bekleyin. Donduktan sonra dilim dilim kesip, üzerine bol miktarda kıyılmış dereotu serpin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, limon suyuyla birlikte servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik

* 500 gr. kuru bakla
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet dereotu
* 2 adet kesme şeker
* Tuz