Patlıcanları ateşte közleyip, kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. İçine bayat ekmeği, sirkeyi, dövülmüş sarmısağı, süzme yoğurdu, cevizi, zeytinyağını ve tuzu koyup, karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp, üzerini düzeltin. Soğanı, biberi, maydanozu ve domatesi ince ince kıyıp, karıştırın ve salatanın üzerine dağıtın. Soğutup servis yapın.
Malzemeler
10 Kişilik* 4 adet patlıcan
* 2 dilim bayat ekmek
* 3 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet taze soğan
* 1 adet yeşil biber
* 2 dal maydanoz
* 1 adet domates
* Tuz
Yayın tarihi: 18 Ekim 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/18/gny/haber,2CE8A1D4EBCF442E9A9CC9141625BB63.html
Tüm hakları saklıdır.