kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İçli köfte

Soğanları ufak ufak doğrayın. Bir tencereye yağla birlikte soğanı koyup, iyice kavurun. Salça ve kıymayı da ekleyip, iyice kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip, soğutun ve buzlukta donmaya bırakın. Bulguru biber salçası, yumurta, un, tuz ve kıyma ile birlikte elinizi ıslatarak 20 dakika iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp, top şeklinde yuvarlayın. Ortasını baş parmağınızla açıp inceltin. Hazırladığınız kıymadan bir kaşık koyup, kapatın ve yuvarlayın. Köfteleri bol suda haşlayıp, süzgeçle süzerek servis tabağına alın. İçli köfteleri domates ve limon dilimleriyle servis yapın.

Malzemeler
6 kişilik

* 2 su bardağı bulgur
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet yumurta
* 250 gr. köftelik kıyma
* 2 avuç un
* Tuz

İçi için:
*
500 gr. kıyma
* 500 gr. soğan
* 1 paket margarin
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* karabiber