Pantolonlu Köfte Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Üstünde ve altında 1 parmak kalınlığında kabuk kalacak şekilde soyun. Limonla ovup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Bolca yıkayıp, sıktıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini oyun. Kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, maydanozu ve haşlanmış pirinci iyice karıştırıp, patlıcanların içine doldurun. Bol yağda kızartın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için domatesi rendeleyin. 1 kaşık tuz, şeker, ketçap ve sarmısak ekleyip, ateşte iyice pişirin. Hazırladığınız patlıcanları servis tabağına alıp, üzerine domates sosunu dökün. Kuskus makarna veya bulgur pilavı ve cacıkla servis yapın.
Malzemeler
* 1 kg. patlıcan (ufak boy)
* 500 gr. kıyma
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* 2 yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz, karabiber
Sosu için:
* 4 adet domates
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 kesme şeker
* 4 diş sarmısak n Tuz
Yayın tarihi: 10 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/10/gny/haber,0C85DDB1D0BD478B9F67D853B1B4C9E7.html
Tüm hakları saklıdır.