Kısır Öncelikle bulguru ayıklayıp bir kaba koyun. Üzerine sıcak su döküp, kabın kapağını kapatın. Kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekletin. Maydanoz ve taze soğanı iyice yıkayıp ince ince kıyın. Domatesi, salatalığı ve yeşil biberi çok küçük olarak doğrayın. Lahanayı ve havucu rendeleyin. Kabaran bulgura bir çorba kaşığı salça ilave edip, karıştırarak yedirin. Hazırladığınız malzemeyi bulgura ekleyip harmanlayın. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve pul biberi ilave edip, karıştırın. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını dizip, üzerine kısırı yayın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Malzemeler
* 2 su bardağı ince bulgur
* 2 adet domates
* 1 adet kıvırcık salata
* 1 adet salatalık
* 2 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 1 demet taze soğan
* 1 adet kırmızı lahana (küçük)
* 1 adet havuç (küçük)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
* 1 limonun suyu
* 2 su bardağı sıcak su
* Tuz n Kırmızı pul biber
Yayın tarihi: 17 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/17/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.