Kabakların kabuklarını kazıyıp, kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık doğradıktan sonra sıvıyağla kavurun. Daha sonra tencereye küp küp doğradığınız domatesi, salçayı, şekeri ve tuzu ilave edin ve 5 dakika çevirin. Kabakları da tencereye ilave edip, karıştırdıktan sonra üzerine pirinci yayın. Kısık ateşte yağıyla kalana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, kıyılmış dereotu serptikten sonra servis yapın.
Malzemeler
* 1 kg. kabak
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1 adet kesme şeker
* Tuz
Yayın tarihi: 17 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/17/gny/haber,F3365D6DDD7746B3BB5A6F80B50990C2.html
Tüm hakları saklıdır.