Öncelikle kabağı rendeleyip, sıkarak fazla suyunu atın. Taze soğanın yeşil kısımlarını, dereotunu, maydanozu kıyar gibi doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Bir kabın içine kabağı, hazırladığınız yeşilliği ve beyaz peyniri alın. Yumurta, tuz, karabiber ve un ilavesiyle kek hamuru kıvamında bir harç hazırlayın. Bir tavada yağı kızdırıp, bu harçtan kaşıkla yağa bırakın. Arkalı önlü kızartıp, fazla yağını bırakması için havlu kağıda çıkartın. Kızartma işlemi bitince mücverleri bir servis tabağına alıp, yoğurtla birlikte servis yapın.
Malzemeler
* 3 adet kabak
* 3 adet yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* 1 kase yoğurt
* Yeteri kadar un
* Tuz
* karabiber
Yayın tarihi: 17 Ekim 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/17/gny/haber,69593E2319124BE5956967C76AB519EE.html
Tüm hakları saklıdır.