İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip, önce normal ateşte, sonra kısık ateşte, suyu çekene kadar pişirin. Bu arada patlıcanları közleyin. İçini çıkarıp bir kaba alın. Üzerine sarmısak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Ezerek karıştırın. Bir kaseye yoğurdu ve dövülmüş sarmısağı koyup, karıştırın. Kıymayı, 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını havuz gibi açın. İçine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Arzuya göre, servis yapmadan önce üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.
MALZEMELER 4 kişilik* 2 adet bostan patlıcanı
* 2 diş sarmısak
* 2 adet limon suyu
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 200 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
Yayın tarihi: 15 Ekim 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/15/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.