Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletip, bolca yıkayın ve süzün. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Tencereye küp şeklinde doğranmış soğan ve zeytinyağını koyun ve kavurun. Küp şeklinde doğranmış domates ilave edin. Kısık ateşte soteleyin. Üzerini örtecek kadar su koyun. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye 2 su bardağı su daha ilave edin. Bulgur koyun. Bir kere karıştırıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın, üzerine kağıt havlu örtüp, 20 dakika dinlendirin.
MALZEMELER 6kişilik
* 10 tane yeşil fasulye
* 1 soğan
* 1 domates
* 2 su bardağı bulgur
* 4 su bardağı su
Yayın tarihi: 15 Ekim 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/15/gny/haber,B7AFC7FB52DA4104AB3FFD966E4CEF96.html
Tüm hakları saklıdır.