Mercimeği haşlayın, süzün ve soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu incecik kıyın ve havucu rendeleyin. Mercimekle karıştırın. Üzerine yoğurt ve mayonezi ekleyin. Başka bir kasede yağ, limon, sirke ve hardalı çırpın. Salatanın üzerine dökün. Üzerini süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 10 kişilik
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 1 rendelenmiş havuç
* 6 tane salatalık turşusu
* 1 kaşık mayonez
* 3 kaşık yoğurt
* 1 tatlı kaşığı hardal
* Tuz
* Zeytinyağı
* Limon
* Sirke
Yayın tarihi: 28 Eylül 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/28/gny/haber,482781811E53465C8C8B960226AE680D.html
Tüm hakları saklıdır.