Bir cezvede su ve süt karışımını ısıtın. İçine mayayı ve 1 çorba kaşığı şekeri koyun ve 10 dakika bekletin. Bir kaba mayayı, margarini koyun. Aldığı kadar un ekleyin ve kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın. Hamur iki misli oluncaya kadar bekletin. Bu arada şeker ve suyu tencereye koyun. 20 dakika kaynatın ve limon suyunu kattıktan sonra ateşten alın. Derin bir tencereye bolca sıvıyağ koyun. Yağı iyice kızdırdıktan sonra hamuru avucunuzun arasında sıkarak baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan lokmayı ıslak bir çay kaşığı ile alın ve yağa atın. Lokmalar nar gibi kızarınca hemen şurubun içine atın. Sıcakken servis tabağına alın ve servis yapın.
MALZEMELER 10 kişilik
* 1.5 su bardağı su ve süt
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 100 gr. eritilmiş margarin
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* Aldığı kadar un
* Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için:
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
Yayın tarihi: 22 Eylül 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/22/gny/haber,04A4C76150F64DEA93922796AD1E98F9.html
Tüm hakları saklıdır.