Kaynayan bol suya patatesleri, kabuklarıyla atıp, yumuşayana kadar haşlayın. Fasulyeleri 3-4 cm. boyunda kırın. Kaynayan az tuzlu bol suya atıp istenilen sertlikte haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve şekeri ufak bir kavanozda özleşene kadar çalkalayın. Patatesleri soğumadan soyun. Çukur bir kapta, kaşık yardımıyla iri iri kırıklayın. Çalkaladığınız zeytinyağı karışımının yarısını üzerine döküp, karıştırın. Soğuyan fasulyeleri katın, kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Maydanoz ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 3 adet patates
* 250 gr. taze fasulye
* 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 5-6 dal maydanoz
Yayın tarihi: 20 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/20/gny/haber,EDFA527ECE6440D6AE521DBDCCC4F4B5.html
Tüm hakları saklıdır.