Orta boy bir kapta tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı mikserle özleşene kadar çırpın. Un, kekun, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma katın. Daha sonra ceviz, kuru üzüm, damla çikolata ve erimiş çikolatayı katıp, iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla, yaklaşık 2 cm. çapında yuvarlaklar şeklinde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sertleşinceye kadar yaklaşık 12 dakika pişirip, tepside soğumaya bırakın.
MALZEMELER
* 125 gr. tereyağı (ufalanmış)
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 adet yumurta
* 1,5 su bardağı un (elenmiş)
* 4 çorba kaşığı kekun
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 40 gr. kakao
* 100 gr. ceviz
* 60 gr. kuru üzüm
* 60 gr. bitter damla çikolata
* 60 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
Yayın tarihi: 11 Eylül 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/11/gny/haber,088849A38F464D29893AA19CB9EFF15B.html
Tüm hakları saklıdır.