kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pazılı kek

Pazı, soğan, patates, maydanoz, mısır, şeker ve yağı harmanlayın. Yumurta, karabiber, kabartma tozu, mısır ununu ilave edip karıştırın. Kek hamurunu kıvamında olması için biraz un katıp, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabına veya kek kalıbına yayın. Üzerine su sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

*
12 adet pazı (sapları kesilip ince doğranmış)

* 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

* 1 adet orta boy patates (rendelenmiş)

* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

* 1 su bardağı mısır (haşlanmış ya da konserve)

* 1 çorba kaşığı şeker

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 3 adet yumurta (çırpılmış)

* 1 paket kabartma tozu

* 1 su bardağı mısır unu

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* Aldığı kadar un