kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pazı çorbası

Un, yumurta, rendelenmiş sarmısak ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ilık suda bulyonları eritin ve suyu kaynatın. Pazıyı katın. Kaynamakta olan pazılı suya, hamuru delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin ve 10 dakika pişirin. Çorbaya kremayı yavaş yavaş ilave edin. Bir tavada tereyağını kızartın. Ateşten alırken kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
8 kişilik
*
5 çorba kaşığı un

* 2 adet yumurta

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 7 su bardağı su (ılık)

* 2 paket toz tavuk bulyon

* 1 demet pazı (ince kıyılmış)

* 2 çorba kaşığı krema

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* Kırmızıbiber

* Tuz