Ispanakları haşlayın, sıkarak suyunu iyice süzdürün. Ispanak, zeytinyağı, muskat, salam ve taze soğanları karıştırıp, arzuya göre tuz ve karabiber ekleyin. Yağlanmış fırın kabına iki küme şeklinde yerleştirin. Kaynamış suya iki adet yumurtayı kırın. Beyazları pişince delikli kepçe ile alıp, ıspanak kümesinin üzerine yerleştirin. Üzerine kremayı dökün. Fırının ızgara kısmında 200 derecede 5 dakika pişirin. Yağı kızdırıp, pul kırmızıbiberi ilave edin. Yumurtaların üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER 2 kişilik
* 200 gr. ıspanak
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı muskat
* 2 dilim salam ince kıyılmış)
* 1 sap taze soğan (kıyılmış)
* 2 adet yumurta
* 2 çay kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* Karabiber
* tuz
Yayın tarihi: 17 Ağustos 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/17/gny/haber,989D1676D2D54ED397ADAD30CF924110.html
Tüm hakları saklıdır.